Σε στρατιωτικό νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους ο Τραμπ

Σε στρατιωτικό νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους ο Τραμπ

Στο νοσοκομείο Walter Reed Medical Center μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους ο Αμερικανός πρόεδρος, «ώστε να λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα», όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο NBC News, σημειώνοντας πως ο Ντ. Τραμπ «θα εργάζεται από τα προεδρικά γραφεία του νοσοκομείου τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες ατόμου από τον Λευκό Οίκο που έχει γνώση του θέματος και τις οποίες επικαλείται το CNN, o πρόεδρος Τραμπ ανέβασε το πρωί πυρετό, ο οποίος φαίνεται να επιμένει, αν και νωρίτερα οι συνεργάτες του περιέγραψαν τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου ως ήπια.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο Marine One προσγειώθηκε στον Λευκό Οίκο προκειμένου να μεταφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ στο Walter Reed Medical Center, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου Μακ Ένανι δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ παραμένει σε καλή διάθεση, έχει ήπια συμπτώματα και εργαζόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του Ντ. Τραμπ στο twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι νιώθει πολύ καλά τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Μελάνια.

Στο μήνυμα του, ο Ντ. Τραμπ ευχαρίστησε τους Αμερικανούς για την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους. «Το εκτιμώ πολύ και δεν θα το ξεχάσω ποτέ», ανέφερε ο 74χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, που θεωρείται πως ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου εξαιτίας της ηλικίας του.

Η ανάρτηση του Ντ. Τραμπ:

Νωρίτερα ο γιατρός του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία για την Covid-19, με πολυκλωνικά αντισώματα.

Όπως ανέφερε ο γιατρός Σον Κόνλεϊ για την κατάσταση της υγείας του Ντ. Τραμπ, «σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό». Πρόσθεσε ακόμη ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο». Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης.

Υπενθυμίζεται, πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Μελάνια είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ αργότερα έγινε γνωστό πως τρία μέλη της οικογένειάς του -η κόρη του Ιβάνκα, ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ κι ο γιος του Μπάρον- είναι αρνητικοί στον ιό.

AP Photo/J. Scott Applewhite