Θετικοί στον κορονοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια

Θετικοί στον κορονοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε σήμερα ότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε ο ίδιος αλλά και η γυναίκα του, Μελάνια Τραμπ, έδειξαν ότι έχουν προσβληθεί και οι δύο από τον νέο κορονοϊό.

«Η Πρώτη Κυρία και εγώ είμαστε θετικοί στον κορονοϊό», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου μέσω Twitter. «Θα αρχίσουμε τη διαδικασία της καραντίνας. Θα το περάσουμε μαζί», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τι συνεπάγεται αυτό, δηλαδή πόσες ημέρες θα διαρκέσει η απομόνωση, ή αν έχει συμπτώματα.

Νωρίτερα, η Χόουπ Χιξ, σύμβουλος και στενή συνεργάτιδα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου η οποία ταξιδεύει συχνά μαζί του, διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, ανέφεραν χθες Πέμπτη πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Χιξ, 31 ετών, επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος όταν ο Τραμπ πήγε την Τρίτη στο Κλίβλαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του, ο γιατρός της αμερικανικής προεδρίας, Σον Κόνλεϊ, αφότου έγινε γνωστό ότι ο Ντ. Τραμπ έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος «είναι καλά».

Ο Τραμπ θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της περιόδου της «ανάρρωσής» του, πρόσθεσε ο Κόνλεϊ, τονίζοντας πως θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του» κανονικά, εξ αποστάσεως.

Η αμερικανική προεδρία γνωστοποίησε παράλληλα ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Τραμπ στη Φλόριντα αποφασίστηκε να ακυρωθεί.

Με 32 ημέρες να απομένουν για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η εξέλιξη αυτή εγείρει αρκετά ερωτήματα δεδομένου ότι ο πρόεδρος μπαίνει σε καραντίνα, κάτι που σημαίνει ότι αναβάλλονται επ' αόριστον οι προεκλογικές του συγκεντρώσεις, ενώ η διεξαγωγή του δεύτερου debate με τον αντίπαλο του Τζο Μπάιντεν είναι στον αέρα.