Ολοκληρώθηκε η τελετή για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Ολοκληρώθηκε η τελετή για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Ολοκληρώθηκε στο παρεκκλήσι του Πύργου του Ουίνδσορ η τελετή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου της Βρετανίας, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ Β' ο οποίος απεβίωσε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών. Το φέρετρο με τη σορό του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε στη Βασιλική Κρύπτη του Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Γουίνδσορ.

Η τελετή είχε σχεδιαστεί στις λεπτομέρειές της με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου. Ωστόσο χρειάσθηκε να περιορισθεί εξαιτίας της Covid-19. Δεν υπήρχε πρόσβαση για το κοινό ούτε δημόσιες πομπές.

Ποιοι παρευρέθηκαν

Μόνο 30 άνθρωποι ήταν παρόντες στην κηδεία λόγω των κανονισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19. Σ' αυτούς περιλαμβάνονταν η βασίλισσα, όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων των εγγονών του δούκα, και μέλη της οικογένειας του πρίγκιπα Φιλίππου, μεταξύ των οποίων ο Μπέρνχαρντ, ο Κληρονομικός Πρίγκιπας του Μπάντεν, και ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χοενλόε-Λάνγκενμπουργκ.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φορούσαν επίσημη πρωινή ενδυμασία με παράσημα. Μια μικρή χορωδία τραγούδησε μουσικά κομμάτια που είχε επιλέξει ο πρίγκιπας πριν από τον θάνατό του, χωρίς συνοδεία από το εκκλησίασμα. Η βασίλισσα θα κάθεται μόνη της στη διάρκεια της τελετής.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε σε βάθρο στην κορυφή του κεντρικού κλίτους του ναού. Πάνω σε μαξιλάρια ήταν τοποθετημένα τα «διάσημα» του Φιλίππου -κυρίως τα μετάλλια και τα παράσημα που του έχουν δοθεί, η στραταρχική ράβδος του και το έμβλημα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με διάσημα από τη Δανία και την Ελλάδα. Την κηδεία τέλσε ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ. 

Διαβάστε ακόμα:

Philip, Duke of Edinburg: Ο πρόσφυγας σύζυγος της Βασίλισσας