Renault-Nissan: Διαψεύδουν τα σενάρια διαζυγίου

Renault-Nissan: Διαψεύδουν τα σενάρια διαζυγίου

Με τον πρώην επικεφαλής της συμμαχίας Kάρλος Γκόσν να βρίσκεται στο προσκήνιο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες Renault και Nissan σπεύδουν να διαψεύσουν τα σενάρια περί «διαζυγίου» τονίζοντας ότι η συμμαχία τους δεν διατρέχει τέτοιο κίνδυνο. 

 Χθεσινά σενάρια στον διεθνή τύπο έκαναν λόγο για σκέψεις στην Nissan περί διάλυσης, λόγω του γεγονότος ότι ότι οι σχέσεις με τον γαλλικό όμιλο αυτοκινήτων έχουν καταστεί δυσλειτουργικές μετά την απομάκρυνση του πρώην επικεφαλής, Κάρλος Γκοσν, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.  Οι μετοχές της Renault υποχώρησαν χθες σε ναδίρ εξαετίας, εξαιτίας των ανησυχιών ότι η 20ετής συμμαχία με τη Nissan οδεύει προς διάλυση χωρίς τον Κάρλος Γκοσν να τηρεί τις ισορροπίες. 

Η  Nissan φέρεται από πέρυσι να εξετάζει τα υπέρ και κατά διατήρησης της συμμαχίας, ειδικά όταν πρόκειται για ανταλλαγή τεχνολογίας και κινητήρων, όπως ανέφερε στο Bloomberg μία πηγή, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της

Η συμμαχία, στην οποία συμμετέχει και η Mitsubishi Motors, είναι «στέρεα και ισχυρή», ανέφερε στη βελγική εφημερίδα «L'Echo» ο πρόεδρος της Renault, Ζαν-Φιλίπ Σενάρ, ο οποίος πολλές φορές έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Ιαπώνων. 

Αλλά και η Nissan έσπευσε να απαντήσει στα δημοσιεύματα των διεθνών μέσων, σημειώνοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σκέψη διάλυσης της συμμαχίας».. «Η συμμαχία είναι η πηγή ανταγωνιστικότητας της Nissan», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ιαπωνική εταιρεία αυτοκινήτων.

Οι «FT» σε δημοσίευμά τους έγραφαν ότι στελέχη της Nissan προετοιμάζουν σχέδια εκτάκτου ανάγκης για διάσπαση με τη Renault, φήμες που ενίσχυσαν τις πιέσεις στις μετοχές του γαλλικού ομίλου. Η μετοχή της Nissan υποχώρησε σήμερα σε ναδίρ οκτώμιση ετών στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.