Regeneron: Αύξηση των εσόδων, πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών για θεραπεία κατά της Covid-19 τον Σεπτέμβριο

Regeneron: Αύξηση των εσόδων, πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών για θεραπεία κατά της Covid-19 τον Σεπτέμβριο

Η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron ξεπέρασε τις προσδοκίες καταγράφοντας κέρδη 1,95 δισ. δολαρίων έναντι 1,74 δισ. δολαρίων που προέβλεπαν οι εκτιμήσεις, ενώ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει τον Σεπτέμβριο τα πρώτα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές για το κοκτέιλ αντισωμάτων που έχει αναπτύξει.

Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξης του 23,7%, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αυξημένες πωλήσεις κάποιων φαρμάκων της, αλλά και στη χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση για την υποστήριξη της ανάπτυξης θεραπείας για τον ιό του Έμπολα και της θεραπείας αντισωμάτων κατά της Covid-19.

Η Regeneron είναι μία από τις πολλές εταιρείες που επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη μιας θεραπείας κατά του νέου κορονοϊού και την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η πειραματική της θεραπεία με συνδυασμό τεχνητών αντισωμάτων λειτούργησε προφυλακτικά και θεραπευτικά σε πιθήκους και χάμστερ.

Οι κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου που ξεκίνησαν σε ανθρώπους αναμένεται να δώσουν τα πρώτα αποτελέσματα τον επόμενο μήνα.