Πρεσβευτής ΗΠΑ στον ΟΗΕ για Μεσανατολικό: Δεν σιωπούμε, ούτε κι εσείς

Πρεσβευτής ΗΠΑ στον ΟΗΕ για Μεσανατολικό: Δεν σιωπούμε, ούτε κι εσείς

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ δήλωσε σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι μια δημόσια δήλωση του ΣΑ δεν θα βοηθήσει στον κατευνασμό των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

«Δεν σιωπούμε ούτε κι εσείς», δήλωσε η Τόμας-Γκρίνφιλντ στην τρίτη κεκλεισμένων θυρών συνεδρίαση του 15μελούς σώματος με θέμα τη βία που μαίνεται στην περιοχή, σύμφωνα με έναν διπλωμάτη των Ηνωμένων Εθνών με γνώση των δηλώσεων της.

«Εστιάζουμε και θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στις εντατικές διπλωματικές επαφές για να τερματιστεί αυτή η βία», είπε η Αμερικανίδα πρεσβευτής. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια κατάπαυση του πυρός», συμπλήρωσε.

 Το Παρίσι πιέζει για την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας 

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική προεδρία ζήτησε σήμερα την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας.

«Συνολικά, οι τρεις χώρες (σ.σ. Γαλλία, Αίγυπτος, Ιορδανία) συμφώνησαν σε τρία απλά πράγματα: η ένοπλη σύγκρουση πρέπει να σταματήσει, ήρθε η ώρα για κατάπαυση του πυρός, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να αναφερθεί στο θέμα και ζητήσαμε επίσης ψηφοφορία επί ενός ψηφίσματος για το θέμα» υπογράμμισε η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν, του Αιγύπτου προέδρου 'Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.

Η γαλλική ανακοίνωση προσθέτει ότι οι τρεις χώρες συμφώνησαν επίσης να ξεκινήσουν μια πρωτοβουλία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη.

Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες.