ΠΟΥ για κορονοϊο: «Η απειλή μιας παγκόσμιας πανδημίας είναι πολύ πραγματική»

ΠΟΥ για κορονοϊο: «Η απειλή μιας παγκόσμιας πανδημίας είναι πολύ πραγματική»

«Η απειλή μιας πανδημίας» του νέου κορονοϊού, που έχει προσβάλει περισσότερους από 110.000 ανθρώπους παγκοσμίως, είναι πλέον «πολύ αληθινή» προειδοποίησε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Δρ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ στη Γενεύη δήλωσε ότι «Τώρα που ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, η απειλή μιας πανδημίας είναι πλέον πολύ πραγματική. Όμως, αυτή θα είναι η πρώτη πανδημία στην ιστορία που θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο. Αυτό που μετράει είναι ότι δεν βρισκόμαστε στο έλεος του ιού», ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

«Τέσσερις χώρες έχουν καταγράψει το 93% των σχεδόν 110.000 κρουσμάτων παγκοσμίως», συμπλήρωσε.

«Είμαστε ενθαρρυμένοι που η Ιταλία λαμβάνει επιθετικά μέτρα για να περιορίσει την επιδημία και ελπίζουμε ότι αυτά τα μέτρα θα αποδειχθούν αποτελεσματικά τις επόμενες ημέρες» υπογράμμισε ο Δρ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 70% και πλέον των ανθρώπων που μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό στην Κίνα έχει θεραπευτεί, ενώ παράλληλα που ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι η Κίνα «θέτει υπό έλεγχο την επιδημία».

«Εκ των 80.000 κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Κίνα, το 70% και πλέον έχει θεραπευτεί» επεσήμανε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Φωτογραφία: AP