7ος χρόνος, ημέρα 2148η
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Έλληνες γιατροί στη Γερμανία: Πώς βιώνουμε την κατάσταση με τον κορονοϊό

Πώς βιώνουμε την κατάσταση με τον κορονοϊό

Στο μεγαλύτερο γερμανικό κρατίδιο στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία με 17,9 εκατομμύρια κατοίκους, εκτιμάται ότι εργάζονται περίπου 2.000 Ελληνες γιατροί.

Ο Αλέξης Θεοδώρου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Γιατρών στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, μιλώντας στο κανάλι της DW στο Youtube «DW Greek, αναφέρει ότι η κατάσταση στα γερμανικά νοσοκομεία έχει γίνει δυσκολότερη το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων ωστόσο παραμένει ελεγχόμενη. Ακόμη ο κ.Θεοδώρου σημειώνει ότι τα νοσοκομεία έχουν πλέον επιστρέψει στην πλήρη δραστηριότητά τους για όλους τους ασθενείς ενώ μόνο στο πρώτο κύμα της πανδημίας υπήρξαν περιορισμοί. 

Επιπλέον, ο κ. Θεοδώρου τονίζει ότι η προθυμία των υγειονομικών να εμβολιαστούν είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Στη Γερμανία λειτουργούν 1925 νοσοκομεία και το μεγαλύτερο είναι το Charité στο Βερολίνο, το οποίο θεωρείται και το καλύτερο σύμφωνα με περυσινή έκθεση της εταιρείας έρευνας αγοράς Statista.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Διεπιστημονική Ένωση Ιατρών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (DIVI) στις 29.03.2021 είχαν καταγραφεί 20.067 κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ. Σε αυτές βρίσκονταν 3.753 ασθενείς με κορωνοϊό ενώ 3.857 κλίνες ΜΕΘ ήταν ελεύθερες.

Τέλος, μια λύση για τον έλεγχο της πανδημίας είναι τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Στη Γερμανία 22 εταιρείες έχουν πάρει άδεια ώστε να τα διαθέτουν διαδικτυακά, σε φαρμακεία αλλά και σουπερμάρκετ. Η ζήτηση είναι τεράστια και οι τιμές κυμαίνονται από περιπου 4 μέχρι 10 ευρώ το ένα.