Pfizer: Δεν θα δώσει ακόμα στη δημοσιότητα στοιχεία για το εμβόλιο

Pfizer: Δεν θα δώσει ακόμα στη δημοσιότητα στοιχεία για το εμβόλιο

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τις κλινικές δοκιμές τελικής φάσης για το εμβόλιο κατά του Covid-19 που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech.

Η Pfizer δήλωσε ότι ο ανεξάρτητος επόπτης που θα ορίσει το αν η δοκιμή ήταν ή όχι επιτυχημένη δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη ενδιάμεσες αναλύσεις αποτελεσματικότητας. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλμπέρ Μπουρλά, είχε δηλώσει πως η Pfizer θα έδινε στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήδη από αυτόν τον μήνα.

Οι μετοχές της Pfizer σημείωσαν πτώση 1%.

Η φαρμακοβιομηχανία ευελπιστεί ότι θα είναι η πρώτη στις ΗΠΑ που θα ανακοινώσει δεδομένα επιτυχίας από τις κλινικές δοκιμές τελικής φάσης του εμβολίου κατά του Covid-19, προλαβαίνοντας την ανταγωνίστρια Moderna.

Η Pfizer και η BioNTech ξεκίνησαν τη μελέτη φάσης 3 με 44.000 εθελοντές τον Ιούλιο.

Το εποπτικό συμβούλιο έχει προγραμματίσει την πρώτη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου αφού θα έχουν μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό 32 συμμετέχοντες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Pfizer, αν οι δοκιμές είναι επιτυχημένες, εξακολουθεί να σχεδιάζει να ζητήσει επείγουσα έγκριση του εμβολίου από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές στα τέλη Νοεμβρίου, όταν θα έχει αρκετά στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια.