8ος χρόνος, ημέρα 2271η
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Παραιτήθηκε σύμβουλος του Tζόνσον στην σκιά του σκανδάλου για κορονοπάρτι

Παραιτήθηκε σύμβουλος του Tζόνσον στην σκιά του σκανδάλου για κορονοπάρτι

Παραιτήθηκε η σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Tζόνσον σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οποία πρωταγωνιστούσε στο βίντεο – σκάνδαλο που είχε ως αποτέλεσμα να εξοργιστούν οι Βρετανοί πολίτες.

Ο Τζόνσον απολογήθηκε στη Βουλή για το συγκεκριμένο βίντεο το οποίο δείχνει το προσωπικό του γραφείου του πρωθυπουργού να κάνει πρόβα συνέντευξης Τύπου και να γελάει για το πάρτι που έγινε στη Ντάουνιγκ Στριτ, ενώ όλη η χώρα ήταν σε αυστηρό lockdown τον περασμένο Δεκέμβριο. Είναι και ο ίδιος «έξαλλος», είπε, και καταλαβαίνει τον θυμό του κόσμου.

Ο Μπόρις Τζόνσον διέταξε τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου για εσωτερική έρευνα, ενώ και η αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά το βίντεο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δέχτηκε σφοδρή επίθεση από την αντιπολίτευση, ενώ ο ηγέτης σκοτσέζικου κόμματος ζήτησε την παραίτησή του.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό», ανέφερε, με δάκρυα στα μάτια, η Αλέγκρα Στράτον, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους Βρετανούς και εξήγησε ότι θα μετανιώνει «για όλη της τη ζωή» για τα όσα είπε, προκαλώντας πολιτική θύελλα.

Η Στράτον ήταν εκπρόσωπος Τύπου όταν γυρίστηκε το επίμαχο βίντεο, τον Δεκέμβριο του 2020. Πιο πρόσφατα, ήταν εκπρόσωπος του Τζόνσον για την COP26.

Στο βίντεο αυτό η Στράτον έκανε «πρόβα» με το προσωπικό του πρωθυπουργικού γραφείου ενόψει της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Εμφανίστηκε να γελάει και να κάνει αστεία για αυτή τη γιορτή, την περίοδο που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Βρετανία δεν επιτρεπόταν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με συγγενείς και φίλους ή ακόμη και να αποχαιρετίσουν αγαπημένα τους πρόσωπα που ήταν ετοιμοθάνατα.

«Κατανοώ τον θυμό και την απογοήτευση που αισθάνονται οι άνθρωποι. Σε όλους εσάς που χάσατε αγαπημένους σας, που βιώσατε ανυπόφορη μοναξιά και αγωνιστήκατε για τις δουλειές σας… Λυπάμαι ειλικρινά και σήμερα το απόγευμα υποβάλλω την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό», είπε η Στράτον.