Ουκρανία: Στρατιώτης σκότωσε πέντε συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους πέντε

Ουκρανία: Στρατιώτης σκότωσε πέντε συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους πέντε

Στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του μέσα στον χώρο εργοστασίου, σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας άλλους πέντε προτού αποδράσει, παίρνοντας μαζί του το υπηρεσιακό του όπλο, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών.

«Μέλος της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς άνοιξε πυρ με τουφέκι εφόδου Καλάσνικοφ εναντίον των φρουρών του εργοστασίου, κατόπιν δραπέτευσε με το όπλο του», ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας πως «πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν».

Σύμφωνα με το υπουργείο, το συμβάν σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο εργοστάσιο Γιουζμάς, στο Νίπρο, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου παράγονται πύραυλοι-φορείς διαστημοπλοίων, συμβατικοί πύραυλοι για τις ένοπλες δυνάμεις, οχήματα, βιομηχανικά εργαλεία κ.λπ..

Ο δράστης, γεννημένος το 2001, είχε πάει να παραλάβει το όπλο του πριν αναλάβει βάρδια στη φρουρά.

Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στην πόλη για να εντοπιστεί.

Ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς, ο Νικολάι Μπαλάν, μετέβη επιτόπου, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Τα κίνητρα του εγκλήματος δεν είναι ακόμη γνωστά», σημείωσε.

Τα βίαια επεισόδια, κάποια με τη χρήση όπλων, σε στρατιωτικές μονάδες κρατών της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ είναι συχνά, και αποδίδονται συνήθως σε καψόνια κατά τη «μύηση» των νεοσύλλεκτων, ειδικά στη Ρωσία. Η κατάσταση πάντως έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στη μύηση νεοσύλλεκτων αποδίδονται επίσης, πέρα από τις ανθρωποκτονίες, αρκετές αυτοκτονίες.