7ος χρόνος, ημέρα 2218η
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

Οργή Τουρκίας για Τριμερή: Εκδήλωση εχθρικής πολιτικής - Η Αίγυπτος δεν έχει καταλάβει

Οργή Τουρκίας για Τριμερή: Εκδήλωση εχθρικής πολιτικής - Η Αίγυπτος δεν έχει καταλάβει

Ως νέα εκδήλωση εχθρικών πολιτικών της Ελλάδας και της Κύπρου κατά της Τουρκίας και του ψευδοκράτους (ΤΔΒΚ) χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τη δήλωση της τριμερούς Συνόδου Κορυφής που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα.

Μάλιστα, καταφέρεται έντονα κατά της Αιγύπτου που συμμετείχε και υπέγραψε την Κοινή δήλωση τονίζοντας ότι η αιγυπτιακή διοίκηση δεν έχει καταλάβει ακόμη τον πραγματικό τρόπο όπου μπορεί να συνεργαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα προσθέτει ότι «έχουμε δείξει σε φίλους και εχθρούς ότι καμία πρωτοβουλία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ δεν μπορεί να είναι επιτυχής. Η Τουρκία υποστηρίζει ενεργειακά έργα που θα αυξήσουν τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής. Ωστόσο, αυτά τα έργα δεν πρέπει να αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων και πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς».

Κάνει λόγο επίσης ότι η κύρια πηγή έντασης στην περιοχή είναι οι μαξιμαλιστικές και παράνομες αξιώσεις Ελλάδας και Κύπρου που παραβλέπουν τους Τουρκοκύπριους.

«Η απαραίτητη απάντηση δόθηκε στις προσπάθειες αυτών των δύο να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας για να προκαλέσουν ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε αποφασιστικά τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» προσθέτουν.