Οι διεθνείς αντιδράσεις για την ανάληψη της καγκελαρίας από τον Σόλτς

Οι διεθνείς αντιδράσεις για την ανάληψη της καγκελαρίας από τον Σόλτς

Μηνύματα για την ανάληψη της καγκελαρίας από τον Όλαφ Σόλτς στέλνουν οι ηγέτες των υπολοίπων κρατών. Συγκεκριμένα, λόγο για «εποικοδομητική σχέση» έκανε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν αναφέρθηκε στη συνέχεια της ιστορίας που έγραψε η απερχόμενη καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Ευχαριστώ, αγαπητή Αγγελα, που δεν ξέχασες ποτέ τα μαθήματα της Ιστορίας, που έκανες τόσα για εμάς, μαζί με εμάς, που έκανες την Ευρώπη να προχωρήσει», έγραψε στα γαλλικά και τα γερμανικά ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στον λογαριασμό του στο Twitter αποχαιρετώντας την επί 16ετία καγκελάριο της Γερμανίας.

Ενώ παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας χαιρέτισε την εκλογή του Ολαφ Σολτς.

«Αγαπητέ #OlafScholtz την συνέχεια θα την γράψουμε μαζί. Για τους Γάλλους, για τους Γερμανούς, για τους Ευρωπαίους. Στην Παρασκευή!»

Ο Ολαφ Σολτς αναμένεται αυτήν την Παρασκευσή στο Παρίσι για την πρώτη του επίσκεψη ως καγκελαρίου.

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την ελπίδα να υπάρξει μια «εποικοδομητική σχέση» μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Όλαφ Σολτς, νέου καγκελαρίου της Γερμανίας και διαδόχου της Άγγελα Μέρκελ.

«Στηριζόμαστε σε μια συνέχεια, ότι θα υπάρχουν εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ του προέδρου και του νέου καγκελαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.