Ο ινδός πρωθυπουργός δεν θα πάει στη Σύνοδο της G7 στην Αγγλία λόγω της υγειονομικής κρίσης

Ο ινδός πρωθυπουργός δεν θα πάει στη Σύνοδο της G7 στην Αγγλία λόγω της υγειονομικής κρίσης

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι δεν θα ταξιδέψει στη Βρετανία για τη Σύνοδο της G7 τον επόμενο μήνα, λόγω της κατάστασης με τον νέο κορονοϊό στη χώρα του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Αν και εκτιμούμε την πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να παραστεί στη Σύνοδο της G7 ως ειδικός προσκεκλημένος, δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης Covid, αποφασίστηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη Σύνοδο της G7 αυτοπροσώπως», επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Ο Μόντι δέχεται επικρίσεις επειδή επέτρεψε τις μαζικές συναθροίσεις κατά τη διάρκεια ενός θρησκευτικού φεστιβάλ και επειδή οργάνωσε πολυπληθείς προεκλογικές συγκεντρώσεις τους τελευταίους 2 μήνες, ακόμα κι αν τα κρούσματα αυξάνονταν.

Ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων επτά ημερών έσπασε ρεκόρ σήμερα, στα 390.995, με 3.876 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να παραστεί, μαζί με άλλους ηγέτες, στη Σύνοδο της G7, υπό την προεδρία του Μπόρις Τζόνσον, στην Κορνουάλη, στη νοτιοδυτική Αγγλία, στις 11-13 Ιουνίου.