Ντ. Τραμπ: Το 99% των κρουσμάτων είναι «εντελώς ακίνδυνα»

Ντ. Τραμπ: Το 99% των κρουσμάτων είναι «εντελώς ακίνδυνα»

Ο Ντ. Τραμπ ισχυρίστηκε χωρίς στοιχεία ότι το 99% των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ είναι «εντελώς ακίνδυνα», την ίδια ώρα που πολλές πολιτείες ανακοίνωναν αριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων της COVID-19.

Κατά την ομιλία του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν ένα εμβόλιο ή μια θεραπευτική λύση για τον ιό «πολύ πριν» το τέλος του 2020. 

Παράλληλα, τόνισε ότι η Κίνα πρέπει να «λογοδοτήσει» επειδή δεν κατάφερε να περιορίσει την επιδημία.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύθηκε να νικήσει τη «ριζοσπαστική αριστερά», στην οποία καταδίκασε τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά των μνημείων ιστορικών προσωπικοτήτων ως απόπειρες για την καταστροφή των ΗΠΑ.

«Πάντα υπήρχαν αυτοί που ήθελαν να πουν ψέματα για το παρελθόν προκειμένου να κερδίσουν δύναμη στο παρόν, αυτοί που λένε ψέματα για την Ιστορία μας, αυτοί που θέλουν να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε», δήλωσε ο Τραμπ. «Ο στόχος τους είναι η καταστροφή».

Η κυβέρνηση είχε οργανώσει ένα θέαμα με πυροτεχνήματα πάνω από το Νάσιοναλ Μολ, καθώς έπεφτε η νύχτα μετά την ομιλία του Τραμπ, παρόλο που η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ είχε προειδοποίησε ότι μια εκδήλωση με πολύ κόσμο θα αψηφούσε τις οδηγίες των υγειονομικών αξιωματούχων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.