Νέες παραλλαγές του κορονοϊού, πιθανόν ανθεκτικές στα αντισώματα
Jerusalem Post

Νέες παραλλαγές του κορονοϊού, πιθανόν ανθεκτικές στα αντισώματα

Ερευνητές από το Texas A&M University  εντόπισαν έναν τύπο καινούργιας παραλλαγής του κορονοϊού που είναι πιθανόν ανθεκτικός στα αντισώματα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.

Κατά τη διάρκεια εργαστηριακών εξετάσεων, σε ένα άτομο που ανέφερε ήπια συμπτώματα από το COVID-19 η έρευνα έδειξε ότι «πολλά εξουδετερωτικά αντισώματα σε άλλες παραλλαγές με τον ίδιο γενετικό δείκτη με το BV-1 είναι αναποτελεσματικά στον έλεγχο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι η γενετική σύνθεση του στελέχους BV-1 είναι συγκρίσιμη με τον βρετανικό ιό που βρέθηκε στην εν λόγω χώρα τον Σεπτέμβριο και ο οποίος έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 30 χώρες.

«Δεν γνωρίζουμε την πλήρη σημασία αυτής της παραλλαγής αυτή τη στιγμή, αλλά είναι διεθνώς αξιοσημείωτο αυτές οι αλλαγές» δήλωσε ο επικεφαλής ιολόγος στο Global Health Research Complex (GHRC) Μπεν Νιούμαν, ο οποίο και πρόσθεσε ότι αυτή η παραλλαγή συνδυάζει γενετικούς δείκτες με ποικίλη αντίσταση στην ταχεία εξάπλωση, σοβαρή ασθένεια; και υψηλή αντοχή στα εξουδετερωτικά αντισώματα.

«Παρόλο που ενδέχεται να μην καταλάβουμε ακόμη την πλήρη σημασία του BV-1, η μετάλλαξη υπογραμμίζει την ανάγκη για αυστηρή παρακολούθηση και γονιδιωματική εξέταση, συμπεριλαμβανομένων τυχόν συμπτωμάτων ή μόνο ήπια συμπτώματα σε νεαρούς ενήλικες» σημείωσε ο Νιούμαν καθώς το εύρημα προέκυψε από δειγματοληπτική εξέταση φοιτητή στο πανεπιστήμιο του Τέξας.

Οι ερευνητές της Techus A&M, στην έρευνά τους, σκοπεύουν να προσδιορίσουν περαιτέρω εάν κάποια από τις παραλλαγές που υπάρχουν στον φοιτητικό πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης πιθανών ετερογενών περιπτώσεων της νόσου γύρω από την πανεπιστημιούπολη.