Νέες διαδηλώσεις στο Ιράν κατά της κυβέρνησης για την κατάρριψη του Boeing

Νέες διαδηλώσεις στο Ιράν κατά της κυβέρνησης για την κατάρριψη του Boeing

Διαστάσεις στο εσωτερικό του Ιράν λαμβάνει πλέον η κατάρριψη του ουκρανικού Boeing καθώς για δεύτερη ημέρα διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις φωνάζοντας συνθήματα κατά των αρχών έπειτα από την παραδοχή από τους Φρουρούς της Επανάστασης ότι κατέρριψαν το ουκρανικό επιβατικό αεροσκάφος από λάθος και αφού επί σειρά ημερών το διέψευδαν.

«Ψεύδονται όταν λένε ότι ο εχθρός μας είναι η Αμερική, ο εχθρός μας είναι εδώ ακριβώς», φώναζαν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.

Οι κάτοικοι της Τεχεράνης δήλωσαν στο Reuters ότι η αστυνομία αύξησε την παρουσία της στην πρωτεύουσα την Κυριακή το πρωί.
«Ζητήστε συγγνώμη και παραιτηθείτε», ανέφερε η μετριοπαθής εφημερίδα Etemad σε τίτλο της στο φύλο της Κυριακής

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν μετά την παραδοχή από την Τεχεράνη ότι οι ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν το αεροσκάφος της Ukranian International Airlines λεπτά μετά την απογείωση του την Τετάρτη, νομίζοντας ότι είναι αμερικανικός πύραυλος.

Για μέρες, οι Ιρανοί αξιωματούχοι αρνούνταν ότι ευθύνονταν για την κατάρριψη.Ο πρόεδρος του Ιράν δήλωσε ότι ήταν ένα "καταστροφικό λάθος" και ζήτησε συγγνώμη ενώ σήμερα ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης έχει κληθεί στο ιρανικό κοινοβούλιο για να δώσει εξηγήσεις.