Νέες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ - Μαθητές και φοιτητές στους δρόμους

Νέες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ - Μαθητές και φοιτητές στους δρόμους

Μαθητές λυκείων του Χονγκ Κονγκ ένωσαν σήμερα τις δυνάμεις τους με τους διαδηλωτές του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου. Οι μαθητές, σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες και προσπάθησαν να εμποδίσουν την κίνηση των συρμών του μετρό.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, τουλάχιστον 9.000 μαθητές από 200 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετείχαν στο μποϊκοτάζ. Αρκετοί εξ αυτών, είχαν το ένα μάτι τους καλυμμένο ως για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με διαδηλώτρια που έχασε το μάτι της κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία. Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν και φοιτητές από το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το City University.

Την αντίθεσή τους στην πολιτική της τοπικής κυβέρνησης, εξέφρασαν με την συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις οι νοσηλευτές και το προσωπικό του Νοσοκομείου Queen Mary.

Το Πεκίνο από την πλευρά του εντείνει τις πιέσεις, πραγματοποιώντας ασκήσεις στα σύνορα. «Το τέλος είναι κοντά» για τις κινητοποιήσεις, προειδοποίησε χθες το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua σε κύριο άρθρο του, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιο τρόπο θα γίνει κάτι τέτοιο.