Μπάιντεν κατά Τραμπ: «Πάγωσε,  απέτυχε, πανικοβλήθηκε» απέναντι στον κορονοϊό

Μπάιντεν κατά Τραμπ: «Πάγωσε, απέτυχε, πανικοβλήθηκε» απέναντι στον κορονοϊό

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιτέθηκε χθες, Δευτέρα, κατά των χειρισμών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλώνοντας ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος “πάγωσε” όταν ήρθε αντιμέτωπος με την τρομακτική πρόκληση της υγειονομικής κρίσης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Με τους θανάτους από την COVID-19 στις ΗΠΑ να προσεγγίζουν τους 200.000, ο Μπάιντεν τόνισε, στη διάρκεια μιας στάσης της προεκλογικής του εκστρατείας στο Ουισκόνσιν, ότι ο Τραμπ φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων αναφορικά με το επίπεδο προεδρικής ηγεσίας που απαιτείται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

“Δε μπόρεσε να το αντιμετωπίσει. Πάγωσε. Απέτυχε να δράσει. Πανικοβλήθηκε,” δήλωσε ο Μπάιντεν στους εργαζόμενους μιας βιομηχανίας αλουμινίου στην κομητεία του Μανίτοβοκ στο Ουισκόνσιν, νοτίως του Γκριν Μπέι.

Από την άλλη μεριά, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ πραγματοποιεί εκδηλώσεις στο Οχάιο, ενώ οι μεσοδυτικές πολιτείες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δύο προεκλογικών εκστρατειών, με τον Μπάιντεν να διεκδικεί τις αμερικανικές πολιτείες που υποστήριξαν τον Τραμπ το 2016.