Μόσχα: Διαμαρτυρία για το σκίτσο της Charlie Hebdo έξω από τη γαλλική πρεσβεία

Μόσχα: Διαμαρτυρία για το σκίτσο της Charlie Hebdo έξω από τη γαλλική πρεσβεία
Στιγμιότυπο από τη Νίκαια της Γαλλίας μετά την τρομοκρατική επίθεση

Μικρός αριθμός ατόμων που διαφωνεί με τις γελοιογραφίες της σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, συγκεντρώθηκε έξω από τη γαλλική πρεσβεία επί της οδού Γιακιμάνκα για να εκφράσει την αντίθεση του με τον τρόπο αυτό έκφρασης, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, έξω από την πρεσβεία συγκεντρώθηκαν περίπου 20 άτομα, ενώ το MBXmedia κάνει λόγο για δέκα άτομα. Οι συγκεντρωθέντες φώναζαν «όχι!» έχοντας παραφράσει το επίθετο του Γάλλου προέδρου από Μακρόν σε «Μακαρόν», ενώ τέσσερα άτομα κρατούσαν ένα πλακάτ που έγραφε «Ο Προφήτης Μωάμεθ είναι ο καλύτερος άνθρωπος».

Ένας από τους διαδηλωτές δήλωσε στον δημοσιογράφο του ραδιοσταθμού Echo Moskvi ότι οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση είναι μουσουλμάνοι, που έχουν προσβληθεί βαθύτατα με τα τελευταία σκίτσα της εφημερίδας Charlie Hebdo για τον προφήτη Μωάμεθ και πως είναι αντίθετοι με την πολιτική ης γαλλικής κυβέρνησης που υποστηρίζουν την ελευθερία έκφρασης στις γελοιογραφίες.

«Είναι λυπηρό, όταν προσβάλλουν τον προφήτη μας, υπερασπιζόμενοι κάποια ελευθερία του λόγου, αυτό δεν θα το ανεχθούμε» δήλωσε στο MBXmedia ένας από τους συγκεντρωθέντες.

Μερικοί κρατούσαν πλακάτ που είχαν ένας σταυρό διαγραφής πάνω στον τίτλο της Charlie Hebdo ενώ φώναζαν το σύνθημα «Αλλάχου Ακμπάρ».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, στον χώρο πέριξ της πρεσβείας έφθασαν επιπλέον αστυνομικές χωρίς να προβάλλουν εμπόδια στην πικετοφορία, ενώ η κατάσταση παρέμεινε ήρεμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ