Μιανμάρ: Το μπλουζάκι «όλα θα πάνε καλά» έγινε σύμβολο της βιρμανικής αντίστασης

Μιανμάρ: Το μπλουζάκι «όλα θα πάνε καλά» έγινε σύμβολο της βιρμανικής αντίστασης

Τραγουδώντας «Δεν θα υπάρξει συγχώρεση για σας μέχρι το τέλος του κόσμου» εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από το πλημμυρισμένο με λουλούδια φέρετρο της 19χρονης Βιρμανής που σκοτώθηκε χθες από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην Μιανμάρ.

Η Κιάλ Σιν έχει γίνει σύμβολο της αιματηρής καταστολής στην χώρα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει από την φωτογραφία της λίγη ώρα πριν γίνει στόχος του μοιραίου πυροβολισμού στους δρόμους του Μανταλάι. Φοράει ένα μπλουζάκι που γράφει «Ολα θα πάνε καλά»

Η Έιντζελ, όπως έγινε επίσης γνωστή, είναι η μία από τους 38 διαδηλωτές που σκοτώθηκαν χθες,Τετάρτη, κατά την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος σε ολόκληρη την χώρα, σύμφωνα με απολογισμό του ΟΗΕ. Οι συγκεντρωμένοι την χαιρέτισαν υψώνοντας τα τρία δάκτυλα του χεριού τους σε ένδειξη ανυποταξίας.

Παρά το σλόγκαν στο μπλουζάκι της, η Έιντζελ γνώριζε τους κινδύνους καθώς κατευθυνόταν προς την διαδήλωση. Είχε ποστάρει προσωπικά της στοιχεία, όπως την ομάδα αίματος, αριθμό τηλεφώνου και δήλωση για δωρεά οργάνων σε περίπτωση θανάτου της.

Στην πόλη Μονίγουα, συγγενείς και φίλοι κήδεψαν τον νεαρό ποιητή T Z Win που σκοτώθηκε επίσης χθες. Την προηγουμένη είχε ανεβάσει στο Facebook ποίημα με τον στίχο: «Οσο δυνατότερο το τραγούδι των νέων, τόσο καθαρότερος ο κόσμος».

Από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 54 άνθρωποι, αλλά ο απολογισμός μπορεί να είναι πολύ βαρύτερος, σύμφωνα με την Μισέλ Μπατσελέτ, Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,