Μ. Μακόνελ: Προαποφασισμένη και άδικη η παραπομπή Τραμπ

Μ. Μακόνελ: Προαποφασισμένη και άδικη η παραπομπή Τραμπ

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ εξαπέλυσε επίθεση στους Δημοκρατικούς μετά την παραπομπή του προέδρου Ντοναλντ Τραμπ για δίκη, κατηγορώντας τους για «αδικία και βιασύνη».

Ο Γερουσιαστής από το Κεντάκι είπε μεταξύ άλλων «οι Δημοκρατικοί προσπάθησαν επτά φορές να παραπέμψουν τον Τραμπ, προσπάθησαν γιατί σύμφωνα με τους ίδιους δεν ήταν ευγενικός προς τον τύπο, γιατί ήταν κακός απέναντι σε αθλητές. Η παραπομπή δεν ήταν μια ουδέτερη απόφαση αλλά μια προαποφασισμένη σταυροφορία των Δημοκρατικών από τη στιγμή που τελειώσαν οι εκλογές του 2016». 

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ο Λευκός Οίκος μέσω της εκπροσώπου  Στέφανι Γκρίσαμ τόνισε ότι ολοκληρώθηκε «ένα από τα πιο επονείδιστα πολιτικά επεισόδια» στην ιστορία του αμερικανικού έθνους.

«Χωρίς να λάβουν ότι μία ψήφο Ρεπουμπλικάνου, και χωρίς να παρουσιάσουν την παραμικρή απόδειξη, οι Δημοκρατικοί προώθησαν την έγκριση του παράνομου κατηγορητηρίου τους σε βάρος του προέδρου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων» αναφέρεται στο κείμενο, στο οποίο γίνεται λόγος για μία «αντισυνταγματική παρωδία» διαδικασίας.

Ο Λευκός Οίκος επισημαίνει τη βεβαιότητα του Αμερικανού προέδρου «ότι η Γερουσία θα αποκαταστήσει την τάξη, την ισονομία και την τήρηση των ορθών νομικών διαδικασιών, που αγνοήθηκαν στις διαδικασίες στη Βουλή». Αναφέρει ακόμη πως ο Τραμπ «έίναι έτοιμος για τα επόμενα βήματα και πεισμένος ότι θα απαλλαγεί πλήρως».

Φωτογραφία: AP