«Λάβρος» ο Μιτς ΜακΚόνελ κατά του Τραμπ: Αυτός έχει την ευθύνη για τα επεισόδια

«Λάβρος» ο Μιτς ΜακΚόνελ κατά του Τραμπ: Αυτός έχει την ευθύνη για τα επεισόδια

Ο πλέον ισχυρός παράγοντας των Ρεπουμπλικάνων Μιτς ΜακΚόνελ υποστήριξε ότι ο όχλος που εισέβαλε στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου "παρακινήθηκε από τον πρόεδρο και άλλους συμμάχους του", στην πρώτη δημόσια του τοποθέτηση για το ζήτημα, ενδεικτική της απόστασης που τον χωρίζει πια με τον απερχόμενο πρόεδρο. 

"Ο όχλος άκουσε ψέματα", είπε ο ΜακΚόνελ αναφερόμενος στις προσπάθειες του Τραμπ να ανατρέψει τις εκλογές με βάση ψευδείς ισχυρισμούς για νοθεία και κλοπή ψήφων. 

"Ο πρόεδρος και άλλοι σύμμαχοι του παρακίνησαν αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τον φόβο και τη βία τη συνταγματική διαδικασία επειδή δεν τους άρεσε".

Ο ΜακΚόνελ ο οποίος στάθηκε αρωγός στον Τραμπ κατά την πρώτη δίκη του στη Γερουσία φερόταν εδώ και καιρό να είναι έξαλλος μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η σύζυγος του, Υπουργός Μεταφορών Ελειν Τσάο αποχώρησε πρώτη από την κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης μεταξύ των οποίων το CNN, το Fox News και η εφημερίδα New York Times, ο ΜακΚόνελ φέρεται να στηρίζει την καθαίρεση του Τραμπ αλλά δεν έχει πάρει δημόσια θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος.