Κρεμλίνο: Δεν έχουμε καμία σχέση με την επίθεση κατά του συμβούλου του Ουκρανού προέδρου

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε καμία σχέση με την επίθεση κατά του συμβούλου του Ουκρανού προέδρου

Οι απόπειρες να συνδεθεί η απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώτου συμβούλου του Ουκρανού προέδρου Σεργκέι Σεφίρ, με «ρωσικό ίχνος» μπορεί να αποδοθεί στην «υπερβολικά εξημμένη συναισθηματική κατάσταση», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή την δήλωση που έκανε Αλεξάντρ Κορνιγιένκο, αρχηγός του κόμματος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι η Ρωσία ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Σεφίρ.

«Δυστυχώς, στις μέρες μας στην Ουκρανία, ό,τι και αν συμβεί, κανείς από τους εν ενεργεία πολιτικούς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει το ’ρωσικό ίχνος’, δήλωσε ο Πεσκόφ, λέγοντας ότι «όλα αυτά φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά μάλλον με μια υπερβολικά εξημμένη συναισθηματική κατάσταση».

Σήμερα το πρωί ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Σερί Σεφίρ, επέζησε μιας απόπειρας δολοφονίας, ενώ ο οδηγός του τραυματίστηκε από σφαίρες, όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα Strana.UA επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή.

«Πυροβολισμοί ερίφθησαν εναντίον του Σεφίρ. Τρεις σφαίρες χτύπησαν τον οδηγό, ο οποίος βρίσκεται τώρα στην ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση. Ο Σεφίρ είναι ζωντανός, δεν τραυματίστηκε», ανέφερε η πηγή.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων επιβεβαίωσε την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πρώτου Προεδρικού Συμβούλου Σερί Σεφίρ.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι περισσότερες από δέκα σφαίρες έπληξαν το αυτοκίνητο κοντά στο χωριό Λεσνίκι έξω από την πρωτεύουσα Κίεβο.

«Σήμερα, περίπου στις 10:00, ερίφθησαν πυρά εναντίον του αυτοκινήτου του Πρώτου Προεδρικού Συμβούλου κοντά στο χωριό Λεσνίκι. Περισσότερες από δέκα σφαίρες έπληξαν το αυτοκίνητο. Ο οδηγός τραυματίστηκε», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι ξεκίνησε αστυνομική έρευνα για το περιστατικό.