7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Κουβέιτ: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο - Υπήρξαν τραυματισμοί

Κουβέιτ: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο - Υπήρξαν τραυματισμοί
Φωτό αρχείου

Εργάτες τραυματίστηκαν μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στο διυλιστήριο πετρελαίου Mina al-Ahmadi του Κουβέιτ. Δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του διυλιστηρίου, ανακοίνωσε η Εθνική Πετρελαϊκή Εταιρία του Κουβέιτ (KNPC).

Η μονάδα ατμοσφαιρικής αποθείωσης καταλοίπων (ARDS) όπου ξέσπασε η πυρκαγιά απομονώθηκε και η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ανέφερε το κρατικό διυλιστήριο.

Ορισμένοι εργάτες που απασχολούνται από εργολάβο υπέστησαν τραύματα και εισέπνευσαν καπνό, ανέφερε η KNPC. Ορισμένοι έλαβαν ιατρική βοήθεια στο σημείο ενώ άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και η κατάστασή τους είναι σοβαρή, ανέφερε.

«Οι λειτουργίες του διυλιστηρίου και οι εξαγωγικές λειτουργίες δεν έχουν επηρεαστεί και δεν υπήρξε επίπτωση στις τοπικές λειτουργίες εμπορίας και προμηθειών προς το υπουργείο Ηλεκτρισμού και Νερού», ανέφερε η KNPC σε ανάρτησή της στο Twitter.

Τον περασμένο μήνα, η KNPC ανέφερε πως έθεσε σε πλήρη λειτουργία ένα πρόγραμμα προκειμένου να διευρύνει την ικανότητα διύλισης και να παραγάγει καύσιμο που προκαλεί χαμηλότερες εκπομπές στο διυλιστήριο Mina al-Ahmadi, σε 346.000 βαρέλια την ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ