Κορονοϊός: Δεύτερο κρούσμα στην Ολλανδία - Δυο στην Κροατία

Κορονοϊός: Δεύτερο κρούσμα στην Ολλανδία - Δυο στην Κροατία

   Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού (COVID-19) στην Κροατία, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε πέντε, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, ενώ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας εντοπίστηκε νέο κρούσμα του covid-19.

Συγκεκριμένα, νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα εντοπίστηκε στην Ολλανδία, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, αυτή τη φορά στο Άμστερνταμ. Το προηγούμενο κρούσμα ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ και αφορούσε έναν ασθενή στην πόλη Τίλμπουργκ της νότιας Ολλανδίας.

Και τα δύο κρούσματα αφορούν ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία, οι οποίοι πλέον νοσηλεύονται σε απομόνωση. Το νέο κρούσμα "δεν συνδέεται με τον πρώτο ασθενή", ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Στην Κροατία τα δυο κρούσματα πρόκειται τα άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους νοσούντες από τον ιό και νοσηλεύονται, με ήπια συμπτώματα, στο νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ, «Fran Mihaljevic», όπως ανέφερε ο κ. Μπέρος στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι ασθενείς είχαν προσέλθει οικειοθελώς για εξετάσεις και τέθηκαν, από την πρώτη στιγμή, σε απομόνωση. Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, επαναλαμβάνοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του πληθυσμού και οι υγειονομικές αρχές παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Luca Bruno