7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Kίνα: Τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος μειώθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου

Kίνα: Τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος μειώθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου

Τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος μειώθηκαν στην Κίνα, στα 3,2107 τρισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Ιανουαρίου, από 3,2165 τρισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2020, όπως έδειξαν χθες τα επίσημα στοιχεία.

Ετήσια αύξηση κατά 66% κατέγραψε ο αριθμός των εμπορικών αμαξοστοιχιών

Ετήσια αύξηση κατά 66% στα 1.165 τρένα, κατέγραψε ο αριθμός των εμπορικών αμαξοστοιχιών που ταξίδεψαν από την Κίνα προς την Ευρώπη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κινεζικών Κρατικών Σιδηροδρόμων (China State Railway Group Co., Ltd.).

Επρόκειτο για τον ένατο συνεχόμενο μήνα που τα δρομολόγια των μεταφορικών τρένων μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης, ξεπέρασαν τα 1.000, σύμφωνα με την ίδια εταιρία. Οι εμπορικές αμαξοστοιχίες μετέφεραν 109.000 φορτία (TEU) τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας αύξηση 73% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Τα τρένα μεταφοράς εμπορευμάτων έπαιξαν ένα κρίσιμο ρόλο στη σταθεροποίηση της διεθνούς διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού, προωθώντας το σινοευρωπαϊκό εμπόριο και βοηθώντας στην παγκόσμια μάχη κατά της πανδημίας COVID-19.

Περίπου 9,97 εκατομμύρια δέματα από υλικά κατά της πανδημίας COVID-19, με βάρος 80.000 τόνων μεταφέρθηκαν από τα τρένα στις ευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ αυτών, στη Γερμανία, στην Πολωνία στο Βέλγιο μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

TEU: Ισοδύναμο Μονάδας Εμπορευματοκιβωτίου (6,10 μ.)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ