Κ. Τιμονιέ: «Η επιλογή στο δημοψήφισμα είναι Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα»

Κ. Τιμονιέ: «Η επιλογή στο δημοψήφισμα είναι Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα»

Ο Γάλλος πρέσβης στα Σκόπια με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα της 30η Σεπτεμβρίου για την ονομασία των Σκοπίων, λέγοντας ότι η επιλογή των πολιτών είναι ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ΜΙΑ.

Μιλώντας χθες σε δημόσια συζήτηση στην πρωτεύουσα των Σκοπίων ο Κριστιάν Τιμονιέ είπε ότι κατά τη γνώμη του οι«Μακεδόνες» - όπως τους χαρακτήρισε-  πιστεύει ότι είναι ικανοί για θυσίες και με το δημοψήφισμα θα έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν.

«Μιλώ εδώ και καιρό με “Μακεδόνες” και γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να σκεφτούν τις μελλοντικές γενιές. Για να το πω χωρίς περιστροφές: η επιλογή είναι ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βόρεια Κορέα. Πρέπει να ξέρετε τι θα επιλέξετε», τόνισε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MIA. «Η συμφωνία δεν είναι τέλεια, αλλά είναι σημαντική», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Στην ίδια συζήτηση ο συμπατριώτης του διπλωμάτης, Αλέν Λε Ρουά είπε ότι επισκέπτεται την ΠΓΔΜ σε μια κρίσιμη στιγμή της σε ένδειξη συμπαράστασης: «Υπάρχει ομόθυμη στήριξη από την ΕΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε γνωστοποιώντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν θα στείλει σήμερα βιντεοσκοπημένο μήνυμα υπέρ της συμφωνίας ενθαρρύνοντας τους πολίτες της ΠΓΔΜ να πάνε να ψηφίσουν.