7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Ιταλικά ΜΜΕ: Ο ΕΜΑ φαίνεται ότι θα δώσει το «οκ» για το εμβόλιο AstraZeneca

Ιταλικά ΜΜΕ: Ο ΕΜΑ φαίνεται ότι θα δώσει το «οκ» για το εμβόλιο AstraZeneca

«Όλα δείχνουν ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα δώσει το "ελεύθερο" για την εκ νέου χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca», όπως μετέδωσε πριν λίγο το ιταλικά τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Πρόσθεσε, δε, ότι Ιταλία και Γαλλία, μόλις δοθεί το πιθανό «πράσινο φως», θα συνεχίσουν με αυξημένο ρυθμό τους εμβολιασμούς, και με το βρέτανο-σουηδικό σκεύασμα κατά του κορονοϊού. Στην Ιταλία, μάλιστα, τα εμβόλια αναμένεται ότι σύντομα θα χορηγούνται στα φαρμακεία, αλλά και σε μεγάλες πισίνες, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Συμφωνία με την εταιρία Johnson & Johnson, η οποία επιτρέπει την παραγωγή του εμβολίου της, υπέγραψε ιταλική φαρμακοβιομηχανία. Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύσει την αισιοδοξία της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, ότι θα καταφέρει να εμβολιάσει το 80% των Ιταλών, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Aύριο, τέλος, η χώρα θα τιμήσει, με ειδική ημέρα μνήμης, τα θύματα του κορονοϊού. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι θα μεταβεί στο Μπέργκαμο, πόλη-σύμβολο η οποία βυθίστηκε σε βαρύτατο πένθος, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ο Ντράγκι θα επισκεφθεί το νεκροταφείο της πόλης και θα παραστεί σε ειδική τελετή, στο «δάσος της μνήμης», το οποίο μόλις δημιουργήθηκε στο Μπέργκαμο.