Ιταλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ένστολους και εκπαιδευτικούς

Ιταλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ένστολους και εκπαιδευτικούς

Τα νέα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση ενόψει του χειμώνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταξύ των νέων μέτρων στην Ιταλία γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός καθώς και η τρίτη και ενισχυτική δόση για το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και τους εργαζόμενους που έχουν πρόσβαση σε οίκους ευγηρίας, το υγειονομικό διοικητικό προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς και τη διοίκηση των σχολείων, τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και τις Αστυνομικές και Σωφρονιστικές δυνάμεις.

Οι ανεμβολίαστοι έρχονται αντιμέτωποι με σημαντικούς περιορισμούς, αρχής γενομένης από τις 6 Δεκεμβρίου έως και τις 15 Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια, όπως είπε ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, να σωθούν τα φετινά Χριστούγεννα.

Η διάρκεια του Green Pass μειώνεται από 12 στους 9 μήνες, οπότε ουσιαστικά θα υπάρχουν δύο: Ένα για την πρόσβαση στους χώρους εργασίας και τα ξενοδοχεία είτε εμβολιασμένοι, αναρρωμένοι ή που φέρουν αρνητικό τεστ (rapid ή PCR). Το ίδιο θα ισχύσει και για τα δημόσια ΜΜΜ, όπως υπεραστικά και προαστιακά τρένα, μετρό και λεωφορεία και ένα για την πρόσβαση στην πλειοψηφία των κλειστών χώρων εστίασης (catering, ζαχαροπλαστεία, μπαρ, εστιατόρια, pub), διασκέδασης (κινηματογράφους, θέατρα, ντίσκο), δημοσίων τελετών και αθλητισμού (γυμναστήρια, γήπεδα, αποδυτήρια, αθλητικές αίθουσες) μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

Γι’ αυτό λοιπόν στην Ιταλία γίνεται πλέον λόγος για ενισχυμένο ή Super Green Pass. 

Επιπλέον θα είναι απαραίτητη η χρήση του Green Pass ή αρνητικού τεστ για την πρόσβαση στις σιδηροδρομικές διαδρομές και στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες.