7ος χρόνος, ημέρα 2183η
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021

Ιταλία: Έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια αντιεμβολιαστών

Ιταλία: Έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια αντιεμβολιαστών
Διαδήλωση αντιεμβολιαστών στη Ρώμη, τον περασμένο Ιούλιο
AP Images

Εφόδους σε σπίτια αντιεμβολιαστών πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη το πρωί η ιταλική αστυνομία στις πόλεις Μιλάνο, Ρώμη, Βενετία, Πάδοβα, Μπέργκαμο και Ρέτζιο Εμίλια.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αμφισβητίες του εμβολίου προσπαθούσαν μέσω διαδικτύου να οργανώσουν βίαιες κινητοποιήσεις κατά των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Παράλληλα, κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα, κυρίως κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Κατηγορίες υποκίνησης βίαιων πράξεων

Σύμφωνα με τον Τύπο, ομάδα με οκτώ μέλη (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες) είχε εκφράσει την πρόθεση να προμηθευθεί μαχαίρια και να προχωρήσει στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Τους απαγγέλθηκε η κατηγορία υποκίνησης βίαιων πράξεων, ενώ από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν προκύπτει να ανήκουν σε κάποιο κόμμα ή πολιτική οργάνωση.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας είχαν σκοπό να πάρουν μέρος σε κινητοποίηση κατά των μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία -και ιδίως του πράσινου πάσου εμβολιασμένου- η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη το Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ