Ισπανία: Προς περιορισμό των μετακινήσεων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ισπανία: Προς περιορισμό των μετακινήσεων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υπό τον φόβο μιας αναζωπύρωσης των μολύνσεων, οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τη βούλησή τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και αυτό παρά τη βελτίωση των υγειονομικών δεικτών.

Έπειτα από μια συνεδρίαση μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των 17 περιφερειών της χώρας, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε μια συμφωνία για τον αποκλεισμό των περιφερειών, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατή η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια, για να πάει κανείς, για παράδειγμα, να επισκεφθεί την οικογένειά του.

Αυτή η συμφωνία προβλέπει επίσης την απαγόρευση των εορτασμών δημοσίων εκδηλώσεων και μια απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 22.00 έως 06.00 το πρωί. Επιπλέον, στις κοινωνικές συναθροίσεις θα συμμετέχουν έως και 4 άνθρωποι.

Η συμφωνία αναμένεται να υιοθετηθεί επισήμως την επόμενη εβδομάδα με την περιφέρεια της Μαδρίτης να διαφωνεί, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο ενός λοκντάουν και να προτάσσεται η βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης.

«Στόχος μας παραμένει να σώζουμε ζωές, όχι να σώζουμε εβδομάδες (Μεγάλες)», δήλωσε χθες η Καρολίνα Ντάριας, η υπουργός Υγείας, ένα σύνθημα το οποίο η κυβέρνηση εξετάζει να χρησιμοποιήσει για μια εκστρατεία ενημέρωσης «δεν σώζουμε εβδομάδες, σώζουμε ζωές».

Την ώρα που οι δείκτες βελτιώνονται εδώ και μερικές εβδομάδες, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει με κάθε κόστος το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της επιδημίας την περίοδο του Πάσχα, όπως έγινε στις αρχές Ιανουαρίου, με τη χαλάρωση των περιορισμών με αφορμή τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.