Ιράν: 18 έφτασαν τα κρούσματα του κορονοϊού - Τέσσερις οι νεκροί

Ιράν: 18 έφτασαν τα κρούσματα του κορονοϊού - Τέσσερις οι νεκροί

Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, εκ των οποίων δύο θανατηφόρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ σε tweet του.

Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ιράν ανέρχονται σε 18, με τέσσερις από τους ασθενείς να έχουν πεθάνει.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων επτά διαγνώστηκαν στην Κομ, τέσσερις στην Τεχεράνη και δύο στην Γκιλάν, σύμφωνα με τον Τζαχανπούρ.

Στο μεταξύ Ιράκ και Κουβέιτ, ανησυχώντας για την εμφάνιση της επιδημίας στο γειτονικό Ιράν, αποφάσισαν να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν σημαντικά τις μετακινήσεις προς και από τη χώρα.

Η ανησυχία τους είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς από τα 18 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στο Ιράν τα περισσότερα είναι στην Κομ, μια πόλη 150 χιλιόμετρα από την Τεχεράνη, η οποία θεωρείται ιερή και έχει μεγάλη σημασία για τους σιίτες, που αποτελούν την πλειονότητα των κατοίκων του Ιράκ, και έχουν παρουσία και στο Κουβέιτ.

Πολλοί φοιτητές σε θρησκευτικά σχολεία της Κομ επισκέπτονται όλο τον χρόνο το Ιράκ για να προσκυνήσουν στις ιερές πόλεις Κερμπάλα και Νατζάφ, ενώ ο ηγέτης των σιιτών του Ιράκ Μοκτάντα Σαντρ αυτή τη στιγμή φοιτά σε ισλαμικό σχολείο στην ιρανική πόλη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ