Ιράκ: Κατά 600% αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού τον Ιούνιο

Ιράκ: Κατά 600% αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού τον Ιούνιο

Κατά 600% αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στο Ιράκ κατά τον Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης International Rescue Committee (IRC), ενώ όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή μία 64χρονη βουλευτής από την Βαγδάτη υπέκυψε από τις επιπλοκές της νόσου και έγινε το πρώτο μέλος του Κοινοβουλίου της ασιατικής χώρας που χάνει τη ζωή του από την πανδημία.

Πιο αναλυτικά, η βουλευτής Γκίντα Κάμπαχ, ηλικίας 46 ετών, από την επαρχία Ντιγιάλα, στην ανατολική Βαγδάτη, είναι το πρώτο μέλος του ιρακινού κοινοβουλίου που πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού, ενώ ακόμα 20 βουλευτές έχουν προσβληθεί από τη νόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της ιρακινής βουλής Μοχάμεντ αλ Χαλμπούσι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση International Rescue Committee (IRC), τα κρούσματα κορονοϊού στο Ιράκ έχουν ξεπεράσει τις 70.000, με την χώρα να μετρά σχεδόν 3.000 νεκρούς από την έναρξη της κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως σύμφωνα με την ΜΚΟ, τα κρούσματα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν κατά τον Ιούνιο παρουσίασαν αύξηση 600%, ενώ εκατοντάδες είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έχουν προσβληθεί από τη νόσο.

AP Photo/Hadi Mizban