8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

ΗΠΑ: Θα στείλουν στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 450 εκατ. δολαρίων

ΗΠΑ: Θα στείλουν στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 450 εκατ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ αναμένεται να χορηγήσουν στην Ουκρανία επιπλέον βοήθεια ασφαλείας ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, δήλωσαν σήμερα στο Reuters δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ένας από τους αξιωματούχους, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι μια ανακοίνωση πρόκειται να δοθεί αργότερα σήμερα στη δημοσιότητα και το τελευταίο πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνει τέσσερα επιπλέον Υψηλής Κινητικότητας Συστήματα Πυραύλων Πυροβολικού (HIMARS).

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες για το νέο πακέτο αυτό βοήθειας ενδέχεται να αλλάξουν την τελευταία στιγμή.

Νωρίτερα, το CNN μετέδωσε ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει ένα ακόμη πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με γνωστό Αμερικανό αξιωματούχο.

Το πακέτο, σύμφωνα με το CNN, αναμένεται να περιλαμβάνει επιπλέον συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) καθώς και πυρομαχικά πυροβολικού.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν έχουν τίποτα να πουν κάτι περαιτέρω αυτή τη στιγμή, αλλά δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν τακτικά βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία.

Πηγή: Reuters