ΗΠΑ: Συντριβή στρατιωτικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους στο Τέξας - Νοσηλεύονται οι χειριστές

ΗΠΑ: Συντριβή στρατιωτικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους στο Τέξας - Νοσηλεύονται οι χειριστές

Δύο αμερικανοί στρατιωτικοί πιλότοι διασώθηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο χθες Κυριακή αφού το εκπαιδευτικό αεροσκάφος τους συνετρίβη στην αυλή κατοικίας σε προάστιο κοντά στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τρία σπίτια υπέστησαν ζημιές στο προάστιο Λέικ Γουόρθ, όπου οι πιλότοι έκαναν χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων τους προτού το μικρό τζετ του Πολεμικού Ναυτικού συντριβεί σε σύμπλεγμα κατοικιών φοιτητών κολεγίου.

«Κανένας κάτοικος δεν τραυματίστηκε. Οι δύο πιλότοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο», είπε στον Τύπο ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στο Λέικ Γουόρθ, ο Ράιαν Άρθουρ.

«Το συμβάν αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το αεροσκάφος συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή εδώ στο Λέικ Γουόρθ», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως ευτυχώς κατέπεσε σε αυλή και όχι πάνω σε κάποιο σπίτι.

Η αμερικανική διοίκηση αεροναυτικής εκπαίδευσης (CNATRA) εξήγησε ότι το αεριωθούμενο T-45C Goshawk του ΠΝ, διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος που χρησιμοποιείται συχνά σε αεροπλανοφόρα, συνετρίβη περίπου τρία χιλιόμετρα από στρατιωτική βάση του Φορτ Γουόρθ.

«Ο εκπαιδευτής βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση· η κατάσταση του εκπαιδευόμενου πιλότου του ΠΝ είναι άγνωστη, πάντως είναι ζωντανός και τους προσφέρονται φροντίδες», ανέφερε μέσω Twitter.

Συνηθισμένη εκπαιδευτική πτήση

 

Οι πιλότοι εκτελούσαν συνηθισμένη εκπαιδευτική πτήση· απογειώθηκαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Κόρπους Κρίστι, κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιότερα. «Η αιτία της συντριβής είναι άγνωστη» και αντικείμενο έρευνας που διενεργείται, σύμφωνα με τη CNATRA.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν παχιά στήλη πυκνού γκρίζου καπνού να υψώνεται από το σημείο της συντριβής και αλεξίπτωτο πιασμένο σε καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης. Φωτογραφικά στιγμιότυπα εικονίζουν το κουφάρι του αεροπλάνου που βγάζει καπνούς.