ΗΠΑ: Στους 893 οι θάνατοι απο κορονοϊό - Ξεπέρασαν τα 60.000 τα κρούσματα

ΗΠΑ: Στους 893 οι θάνατοι απο κορονοϊό - Ξεπέρασαν τα 60.000 τα κρούσματα

Ξεπέρασαν τα 60.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ συνεχίζουν να αυξάνονται και οι θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας, οι οποίοι έφτασαν τους 893 συνολικά στη χώρα, οι 113 το τελευταίο 24ωρο.

Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, όπου 285 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα, η πολιτεία έχει 30.811 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τις αρχές να εκτιμούν μάλιστα ότι βρίσκεται δύο με τρεις εβδομάδες πριν από την κορύφωση της επιδημίας.

Συνολικά στις ΗΠΑ πλέον έχουν καταγραφεί 64.107 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 9.251 εκ των οποίων το τελευταίο 24ωρο, με τη χώρα να έχει περάσει πλέον σε αριθμό κρουσμάτων, πίσω μόνο από την Κίνα και την Ιταλία.

Βάζει μπροστά την οικονομία αντί την υγεία ο Τραμπ

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να είναι έτοιμος για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων το συντομότερο δυνατό προκειμένου να πάρει μπροστά η αμερικανική οικονομία, έστω και αν εκατομμύρια συμπολίτες του βρίσκονται υπό άμεσο κίνδυνο λόγω του κορονοϊου.

Μιλώντας χτες στο δίκτυο Fox News, o Τραμπ υποστήριξε πως περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν εάν οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού που ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αρθούν σύντομα, προκαλώντας μια βαθιά ύφεση.

"Η χώρα μας θέλει να επιστρέψει στη δουλειά. Αυτή η θεραπεία είναι χειρότερη από το πρόβλημα. Και πάλι, άνθρωποι, πολλοί άνθρωποι - κατά τη γνώμη μου περισσότεροι άνθρωποι - θα πεθάνουν αν επιτρέψουμε σε αυτό να συνεχίζεται. Πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά" δήλωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε πως θα επιθυμούσε να αρθούν οι περιορισμοί πριν από το Πάσχα των Καθολικών, στις 12 Απριλίου. Η Αμερική, πρόσθεσε "δεν έχει φτιαχτεί για να κλείνει. Μπορείτε να καταστρέψετε μια χώρα με αυτόν τον τρόπο, κλείνοντας την".

AP Photo/Chris O'Meara