ΗΠΑ: Διψήφια διαφορά Μπάιντεν - Τραμπ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές

ΗΠΑ: Διψήφια διαφορά Μπάιντεν - Τραμπ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών και πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση που είδε τος φως της δημοσιότητας. Σημαντική η διαφορά στις κρίσμες πολιτείες αλλά και σε πληθυσμιακές ομάδες όπως οι ισπανόφωνοι και οι αφροαμερικανοί.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της JL Partners για τον Independent, ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 52% έναντι 42% του νυν προέδρου των ΗΠΑ, με τον Ρεπουμπλικανό μεγιστάνα να θεωρείται από τους ψηφοφόρους λιγότερο ικανός από τον Μπάιντεν στην αντιμετώπιση της υγειονομικές κρίσης.

Διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο Τζο Μπάιντεν και μεταξύ των λευκών αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και μεταξύ των ψηφοφόρων που ανήκουν στους ισπανόφωνους και τους Αμερικανούς, αν και όπως σημειώνεται η διαφορά Μπάιντεν - Τραμπ στις εν λόγω ομάδες είναι μικρότερη της διαφοράς που είχε στις αντίστοιχες δημοσκοπήσεις η Χίλαρι Κλίντον πριν από τέσσερα χρόνια, χάνοντας τελικά την εκλογική μάχη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

AP Photo/Carolyn Kaster