Η σύζυγος του Αλβανού προέδρου αρνείται ότι υπάρχει κορονοϊός

Η σύζυγος του Αλβανού προέδρου αρνείται ότι υπάρχει κορονοϊός

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμμετοχή του προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα σε πάρτι, αψηφώντας τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, η σύζυγός του, Μόνικα Κριεμάδι υποστήριξε σε τηλεοπτική της συνέντευξη πως δεν υπάρχει κορονοϊός.

Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε προσβληθεί και η ίδια από τον ιό αλλά δεν κατάλαβε τίποτα, ενώ τόνισε ότι δεν μεταδόθηκε η νόσος στον σύζυγό της.

Σημείωσε πως διαπίστωσε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό εκ των υστέρων από τις μικροβιολογικές εξετάσεις που την υπέβαλαν Ιταλοί γιατροί καθώς η ίδια υποβλήθηκε σε εγχείρηση για αφαίρεση αμυγδαλών.

Χθες αναρτήθηκαν βίντεο στα social media που έδειχναν δείχνουν τον Ιλίρ Μέτα και τη σύζυγό του, να διασκεδάζουν στο πάρτι γενεθλίων του 35χρονου ηθοποιού Μπες Καλάκου, όπου κανείς από τους προσκεκλημένους δεν τηρούσε τις σχετικές αποστάσεις ούτε φορούσε μάσκα.

Μετά τις αντιδράσεις, η αστυνομία των Τιράνων επέβαλε χρηματικά πρόστιμα περίπου 80 ευρώ σε καθέναν από τους 30 καλεσμένους, αλλά και στο προεδρικό ζεύγος, όπως επίσης στον ηθοποιό και στον ιδιοκτήτη του μπαρ στο χωριό Λάκνας, όπου έγινε το πάρτι, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, που απαγορεύουν τις συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων. Επιπλέον αποπέμφθηκαν από τα καθήκοντά τους έξι αστυνομικοί, για ελλιπή επιτήρηση των μέτρων.

Ο Ιλίρ Μέτα έκανε λόγο για πολιτικά υποκινούμενη κίνηση εναντίον του καθώς επίκεινται την άνοιξη βουλευτικές εκλογές στη χώρα, ενώ απείλησε τους αστυνομικούς:

«Με κάλεσαν στο πάρτι γενεθλίων, οι αποστάσεις που τηρήθηκαν ήταν υποδειγματικές, τα εστιατόρια είναι ανοικτά. Οι αστυνομικοί αυτοί μπορεί να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά να γνωρίζουν αν αν επηρεαστεί η ψηφοφορία δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος ο πρόεδρος αν καταλήξουν στα πόδια του λαού», είπε ο πρόεδρος της Αλβανίας.