Η πανδημία χτύπησε και τις επιχειρήσεις του Τραμπ - Μείωση εσόδων άνω του 50%

Η πανδημία χτύπησε και τις επιχειρήσεις του Τραμπ - Μείωση εσόδων άνω του 50%

Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ φερόταν να μην  παραδέχεται αρχικά την σοβαρότητα της πανδημίας, οι επιχειρήσεις του υπέστησαν σοβαρό πλήγμα εξαιτίας του κορονοϊού, με τα έσοδα σε Ουάσινγκτον και Λας Βέγκας να μειώνονται πάνω από 50%.

Ο Τραμπ ως γνωστόν αντιστέκονταν σε κάθε πολιτική που θα μπορούσε να επιβραδύνει την πανδημία, όπως η χρήση μάσκας, επιμένοντας ότι είναι ασφαλές να ταξιδεύουν οι πολίτες στο εσωτερικό. 

Στις τελευταίες δημοσιεύσεις των οικονομικών του ως πρόεδρος, φαίνονται λεπτομερώς οι ζημίες που επέφερε στην περιουσία του Τραμπ η πανδημία, αφού τα γήπεδα γκολφ και τα ξενοδοχεία του είχαν ελάχιστη πελατεία.

Τα έσοδα από το ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσινγκτον, το οποίο βρίσκεται προς πώληση έπεσαν από τα 40,5 εκατομμύρια το χρόνο σε μόλις 15,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες και επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Στο Λας Βέγκας οι εισπράξεις μειώθηκαν από τα 23,3 εκατομμύρια στα μόλις 9,2. Την ίδια ώρα, το Doral Golf Resort στο Μαϊάμι, ιδιοκτησίας Τραμπ είδε τα έσοδά του να μειώνονται από τα 77 εκατομμύρια στα 44.

Τέλος, τα έσοδα από τις εγκαταστάσεις γκολφ του Τραμπ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία μειώθηκαν επίσης κατά δύο τρίτα.