7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Βρετανός Υπουργός : Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει στους πολίτες να ταξιδεύουν και πάλι στο εξωτερικό

Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει στους πολίτες να ταξιδεύουν και πάλι στο εξωτερικό
AP Photo/Matt Dunham

Η Βρετανία επιθυμεί να επιστρέψει στο σημείο που θα μπορεί να επιτρέπει στους πολίτες να ταξιδεύουν ξανά στο εξωτερικό, αλλά οι νέες παραλλαγές του στελέχους του κορονοϊού περιπλέκουν την χαλάρωση των μέτρων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

Ερωτηθείς αν οι Βρετανοί θα μπορέσουν να απολαύσουν διακοπές στα ισπανικά νησιά αυτό το καλοκαίρι, εν μέσω της φημολογίας ότι πιθανόν να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που ισχύουν για τα ταξίδια στην Ίμπιζα και στην Μαγιόρκα, ο Γιούστις απάντησε: «Προσωπικά, θέλω να επιστρέψουμε στο σημείο που θα μπορούμε να στηρίξουμε τα ταξίδια στο εξωτερικό για αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν. Σε κανέναν δεν αρέσουν τα δρακόντεια μέτρα που χρειάστηκε να επιβάλλουμε φέτος».

Επί του παρόντος, οι Βρετανοί πολίτες ουσιαστικά δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν στις περισσότερες χώρες - συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση - καθώς οι κανόνες καραντίνας και δοκιμών είναι αυστηροί.

«Σε ό,τι αφορά το ταξίδι θα το εξετάσουμε, αλλά θέλω να τονίσω πως θα είναι, όπως και αν γίνει, μια δύσκολη χρονιά για ταξίδια, θα υπάρξει ταλαιπωρία, καθυστερήσεις και πολύ φοβάμαι πως η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ασφάλεια της χώρας και η αναχαίτιση του ιού», σημείωσε από την πλευρά του χθες, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Τουριστικές επιχειρήσεις στη χώρα, που βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορπνοϊού, είναι αποφασισμένες να αποφύγουν ένα ακόμη χαμένο καλοκαίρι λόγω της Covid-19. Αλλά με τους αυστηρούς βρετανικούς κανονισμούς καραντίνας να εξακολουθούν να ισχύουν, φαίνεται απίθανο να το πετύχουν.

Με τον Ιούλιο προ των πυλών, η αεροπορική εταιρεία Ryanair και ο όμιλος MAG (Manchester Airports Group), που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Μάντσεστερ και Στάνστεντ του Λονδίνου, κατέθεσαν την περασμένη Πέμπτη αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης απαιτώντας περισσότερη διαφάνεια για τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στα διεθνή ταξίδια.

Πηγή: Reuters