7ος χρόνος, ημέρα 2094η
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Η Johnson & Johnson υπέβαλε αίτημα έγκρισης στον FDA για το εμβόλιό της

Η Johnson & Johnson υπέβαλε αίτημα έγκρισης στον FDA για το εμβόλιό της

Η αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson υπέβαλε αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για τη χορήγηση Άδειας Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού.

Το αίτημα έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson έδειξε αποτελεσματικότητα της τάξης του 66% έναντι της λοίμωξης από κορονοϊό, με 85% αποτελεσματικότητα στην αποφυγή σοβαρής νόσησης και 100% στην αποφυγή νοσηλείας και θανάτου.

"Το σημερινό αίτημα για χορήγηση Άδειας Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το εμβόλιό μας μιας δόσης κατά της Covid-19 αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα αφενός για να μειωθεί το βάρος της νόσου στους ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο αφετέρου προκειμένου να μπει ένα τέλος στην πανδημία" δήλωσε ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Johnson & Johnson Πολ Στοφελς. 

Το εμβόλιο της J&J το οποίο συντηρείται σε συνθήκες ψύξης και όχι κατάψυξης, γεγονός που διευκολύνει την εμβολιαστική διαδικασία αναπτύχθηκε από την βελγική φαρμακοβιομηχανία Janssen που ανήκει στον όμιλο εταιριών της αμερικανικής πολυεθνικής Johnson & Johnson.

Στις κλινικές δοκιμές επί 44.000 εθελοντών, το επίπεδο προστασίας από την Covid-19 κατά μέτριας ή σοβαρής μορφής της νόσου ήταν 66% στην Λατινική Αμερική και μόνο 57% στην Νότια Αφρική, όπου βρίσκεται σε κυκλοφορία ένα ανησυχητικό στέλεχος του ιού.

Ο βασικός στόχος της έρευνας της J&J ήταν η πρόληψη μέτριας έως σοβαρής μορφής νόσου και το εμβόλιο έδειξε 85% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη σοβαρής νόσου και της νοσηλείας σε όλες τις περιοχές του κόσμου και κατά πολλών παραλλαγών του ιού 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.