Η γαλλική πρεσβεία στο Καράκας αρνείται ότι «φιλοξενεί» τον Χουάν Γκουαϊδό

Η γαλλική πρεσβεία στο Καράκας αρνείται ότι «φιλοξενεί» τον Χουάν Γκουαϊδό

Εν μέσω οργίου φημών για την τύχη του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, η πρεσβεία της Γαλλίας στο Καράκας διέψευσε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης βρίσκεται εκεί. 

Η φημολογία ξεκίνησε όταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάζα υποστήριξε ότι ο Γκουαϊδό "κρύβεται στην Γαλλική πρεσβεία στο Καράκας". 

"Δεν μπορούμε να εισέλθουμε στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας οποιασδήποτε χώρας, σε αυτήν την περίπτωση της Ισπανίας ή της Γαλλίας", δήλωσε ο Αρεάζα, αναφερόμενος τόσο στον Γκουαϊδό όσο και στον έτερο ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπεζ, ο οποίος κατέφυγε σε μια ισπανική διπλωματική ένωση μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια πυροδότησης εξέγερσης τον Απρίλιο του 2019. Ο Αρεάζα ξεκαθάρισε βέβαια ότι υπό αυτές τις συνθήκες οποιαδήποτε σύλληψη των δύο ανδρών "δεν είναι δυνατή".

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Μαδούρο, πρόεδρος της Βενεζουέλας, υπαινίχθηκε ότι ένας "φυγάς από τη δικαιοσύνη κρύβεται σε μια πρεσβεία", αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον Γκουαϊδό.