Η Δομινικανή Δημοκρατία παρέλαβε 768.000 δόσεις εμβολίου από την Κίνα

Η Δομινικανή Δημοκρατία παρέλαβε 768.000 δόσεις εμβολίου από την Κίνα

Φορτίο 768.000 δόσεων του κινεζικού εμβολίου της Sinovac Biotech για τον νέο κορονοϊό έφθασε χθες Τρίτη στη Δομινικανή Δημοκρατία, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα η Δομινικανή Δημοκρατία έκαβε 818.000 δόσεις, στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχει υπογράψει για την αγορά 21 εκατ. δόσεων των εμβολίων της AstraZeneca, της Pfizer και της Sinovac, σύμφωνα με τις αρχές.

«Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε την ποσότητα των δόσεων που απαιτούνται για να ανοσοποιήσουμε τον πληθυσμό», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Ρακέλ Πένια, που πήγε στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, του Σάντο Ντομίνγκο, για να υποδεχθεί το φορτίο των κινεζικών εμβολίων.

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει μία δόση του εμβολίου τους σχεδόν 20.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας Δρ. Ιβελίσε Ακόστα.

Οι αρχές ελπίζουν να έχουν εμβολιάσει ως τον Δεκέμβριο 7,5 εκατομμύρια από τα 10,6 εκατ. κατοίκους της χώρας.

Ως εδώ, η Δομινικανή Δημοκρατία έχει καταγράψει 3.057 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 236.210 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.