Γερμανός υπουργός κατά Σοσιαλδημοκρατών: Απευθύνονται στους έχοντες και όχι στον μέσο πολίτη

Γερμανός υπουργός κατά Σοσιαλδημοκρατών: Απευθύνονται στους έχοντες και όχι στον μέσο πολίτη

Ο πολιτικός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Γενς Σπαν χρησιμοποίησε προεκλογικά το κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας ως παράδειγμα για να οριοθετήσει την παράταξή του από τα αριστερά κόμματα, δεδομένου ότι είναι ακριβό, σε αυτό βρίσκονται τα κυβερνητικά κτίρια και συναθροίζονται οι πολιτικοί, οι ανώτεροι κυβερνητικοί υπάλληλοι και οι πανεπιστημιακοί, συγκεντρώνει δηλαδή μάλλον τους έχοντες παρά τους μέσους Γερμανούς.

«Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), έχω την εντύπωση ότι θέλει να μετατρέψει τη Γερμανία σε ένα είδος μεγάλου κέντρου του Βερολίνου. Το κόμμα αυτό κοιτάζει όλο και λιγότερο προς το κέντρο της κοινωνίας και περισσότερο προς τους αστούς ακαδημαϊκούς. Αυτό συμβαίνει και με τα τρία αριστερά κόμματα (ενν. επίσης τους Πράσινους και το κόμμα της Αριστεράς)», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας στην εφημερίδα «Die Welt».

Ο Σπαν έδωσε αυτήν την απάντηση όταν ρωτήθηκε αν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει σήμερα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα το CDU, του οποίου το ποσοστό ανέρχεται πλέον (δημοσκοπικά) σε λίγο περισσότερο από το 20%. «Σίγουρα είναι», πρόσθεσε μετά την κριτική στα αριστερά κόμματα.

Ο Σοσιαλδημοκράτης ομοσπονδιακός υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος του SPD Χουμπέρτους Χάιλ αντέδρασε ειρωνικά στην επίθεση του Σπαν. «Είναι αλήθεια: το μυστικό μας σχέδιο προβλέπει ότι κάθε δήμος με περισσότερους από 1.000 κατοίκους στη Γερμανία θα πάρει μια Πύλη του Βρανδεμβούργου και έναν πύργο τηλεόρασης καθώς και ένα κτίριο του Ράιχσταγκ», σχολίασε δηκτικά στο τουίτερ.