Γερμανία: Σύσκεψη ομοσπονδίας-κρατιδίων μετά την αποτυχία των εμβολιασμών

Γερμανία: Σύσκεψη ομοσπονδίας-κρατιδίων μετά την αποτυχία των εμβολιασμών

H ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων έχουν προφανώς συμφωνήσει να συναντηθούν λόγω της αποτυχίας του εμβολιασμού μετά από ανάλογο αίτημα ορισμένων πρωθυπουργών.

Αυτή η «διάσκεψη κορυφής για το εμβόλιο» θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την επόμενη Δευτέρα, αναφέρει η ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων «Business Insider».

Αρκετοί σοσιαλδημοκράτες πρωθυπουργοί κρατιδίων ζήτησαν πρόσφατα να γίνει βραχυπρόθεσμα μια συνάντηση μεταξύ της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των ομοσπονδιακών κρατιδίων, εκπροσώπων της ΕΕ και των φαρμακευτικών εταιρειών για να συζητηθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο εμβολιασμού στην Γερμανία για τους επόμενους μήνες. Εν τω μεταξύ έχει προσχωρήσει στην ιδέα και ο χριστιανοδημοκράτης (CDU). Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Η προγραμματιζόμενη συνάντηση δεν θα αφορά (πάντως) στην παράταση του lockdown ή στους κανόνες αντιμετώπισης του κορονοϊού, αλλά αποκλειστικά τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με το "Business Insider", διάσκεψη της καγκελαρίου και πρωθυπουργών των κρατιδίων κατά την οποία θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το lockdown θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 9 ή 10 Φεβρουαρίου.