Γερμανία: Προς το συμφέρον όλων η συντεταγμένη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ

Γερμανία: Προς το συμφέρον όλων η συντεταγμένη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ

Η γερμανική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη - για το συμφέρον όλων - σε μια συντεταγμένη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι τώρα θα πρέπει να περιμένει κανείς το αποτέλεσμα της πρότασης δυσπιστίας σε βάρος της Βρετανίδας Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Γνωρίζουμε ότι θα ήταν για όλους καλύτερα αν πηγαίναμε σε συντεταγμένο Brexit», δήλωσε από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και πρόσθεσε ότι η συμφωνία που έχει επιτευχθεί είναι «μια καλή συμφωνία». Για αυτό και μπορεί κανείς να ελπίζει, συνέχισε ο κ. Σολτς, ότι στο τέλος το βρετανικό Κοινοβούλιο θα στηρίξει αυτή την συμφωνία. «Η Γερμανία πάντως είναι προετοιμασμένη και για τις δύο περιπτώσεις, για ένα συντεταγμένο και για ένα άτακτο Brexit», τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ από την πλευρά του θεωρεί την κατάσταση συγκεχυμένη. «Φιλοδοξία μου είναι να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία», δήλωσε και τόνισε ότι κανείς στην Βρετανία «και σίγουρα όχι στην Γερμανία και στην Ευρώπη» δεν επιθυμεί ένα άτακτο Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP