8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Γέλεν: Να αυξήσουν τη βοήθεια τους προς την Ουκρανία οι σύμμαχοι

Γέλεν: Να αυξήσουν τη βοήθεια τους προς την Ουκρανία οι σύμμαχοι
AP newsroom

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ζήτησε από τους συμμάχους των ΗΠΑ να εντείνουν την οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία, λέγοντας ότι τα κεφάλαια που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής δεν θα επαρκούν για τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της χώρας.

«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ουκρανίας είναι σημαντικές», είπε η Γέλεν σε δηλώσεις στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας συνέχισε να λειτουργεί, λόγω της ευρηματικότητας και της γενναιότητας των αξιωματούχων της, όπως αναφέρει το Reuters.

«Μέχρι να ξαναρχίσει η είσπραξη των φόρων, η Ουκρανία χρειάζεται χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό για να πληρώσει στρατιώτες, υπαλλήλους και συνταξιούχους, καθώς και για να λειτουργήσει μια οικονομία που καλύπτει τις βασικές ανάγκες των πολιτών της», είπε η Γέλεν. «Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να στραφεί στην επισκευή και την αποκατάσταση κρίσιμων και βοηθητικών υπηρεσιών και υποδομών της».

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η διμερής και πολυμερής υποστήριξη που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής δεν θα είναι επαρκής για να καλύψει τις βασικές ανάγκες της Ουκρανίας», είπε η Γέλεν.

Τέλος, κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να «ενωθούν μαζί μας για να αυξήσουν την οικονομική τους υποστήριξη προς την Ουκρανία», καθώς η Γερουσία ετοιμάζεται να εγκρίνει ένα πακέτο δαπανών 40 δισ.δολαρίων στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.