Frankfurter Rundschau: «Η ΕΕ να βάλει φραγμό στον Ερντογάν»

Frankfurter Rundschau: «Η ΕΕ να βάλει φραγμό στον Ερντογάν»

Την ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της Άγκυρας με φόντο την ένταση στην Μεσόγειο βάζει στο μικροσκόπιό της η Frankfurter Rundschau, η οποία επισημαίνει ότι ήρθε η ώρα η ΕΕ «να δείξει η ΕΕ στον Ερντογάν τα όριά του» και παράλληλα να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και την τελωνειακή ένωση.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ στην Τουρκία η γερμανική Frankfurter Rundschau, το κείμενο της οποίας αναδημοσιεύει η Deutsch Welle επισημαίνει ότι «στην περιoχή ο Ερντογάν στηρίζει ακραίες ισλαμιστικές ομάδες. Στη δε διαμάχη για τον φυσικό πλούτο στην ανατολική Μεσόγειο εμφανίζεται όλο και πιο επιθετικός έναντι των χωρών μελών της ΕΕ Ελλάδα και Κύπρο» και τονίζει πως «ήρθε η ώρα να δείξει η ΕΕ στον Ερντογάν τα όριά του. Θα έπρεπε να τερματίσει όχι μόνο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα που έχουν εξελιχθεί άλλωστε σε φάρσοκωμωδία. Επί τάπητος θα πρέπει να τεθεί και η τελωνειακή ένωση».

Επίσης, σημειώνει ότι «την περασμένη εβδομάδα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε την ετυμηγορία του για τον γερμανό ακτιβιστή Πέτερ Στόιντνερ. Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε και αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο. Ωστόσο οι δικαστές έστειλαν τέσσερις συγκατηγορουμένους του στη φυλακή λόγω δήθεν ''στήριξης της τρομοκρατίας'».

Η δικαστική αυτή απόφαση είναι ένα από τα στοιχεία που επισκιάζουν τη σημερινή επίσκεψη του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, καταλήγει μεταξύ άλλων.