Έξαλλος ο Τραμπ με WSJ που καλεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να «προχωρήσει» χωρίς αυτόν

Έξαλλος ο Τραμπ με WSJ που καλεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να «προχωρήσει» χωρίς αυτόν

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε κατά της εφημερίδας Wall Street Journal, η οποία καλεί με κεντρικό της άρθρο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να προχωρήσει χωρίς αυτόν αν επιθυμεί να επανέλθει στην εξουσία.

Με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεδομένου ότι ο Τραμπ δεν έχει πια πρόσβαση στο Twitter, ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε το μέσο ενημέρωσης που ανήκει στον όμιλο του άλλοτε συμμάχου του Ρουμπερτ Μέρντοχ, ότι υποστηρίζει "παγκοσμιοποιημένες πολιτικές όπως κακές εμπορικές συμφωνίες, ανοιχτά σύνορα και ατελείωτους πολέμους".

"Αγωνίζονται μόνο για τους κατ' όνομα Ρεπουμπλικάνους που έχουν πληγώσει τόσο πολύ το κόμμα", δήλωσε ο Τραμπ. "Ευτυχώς, κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για το άρθρο της Wall Street Journal. Έχουν χάσει την αξιοπιστία τους", πρόσθεσε.

Η δήλωση ήρθε σε απάντηση σε editorial που περιγράφει λεπτομερώς τις πολλές εκλογικές απώλειες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε την εξουσία.

Η εφημερίδα έγραψε ότι παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ, έχασε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν με 7 εκατομμύρια ψήφους και έχασε δύο παραδοσιακά κάστρα- την Αριζόνα και τη Τζορτζια.

"Επί Τραμπ, οι Ρεπουμπλικάνοι έχασαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τη Γερουσία και τον Λευκό Οίκο. Η αποδοχή του πρώην προέδρου δεν έφτασε ποτέ πάνω από το 50% δημοσκοπήσεις", αναφέρει η εφημερίδα. "Εφ 'όσον οι Ρεπουμπλικάνοι επικεντρώνονται στα παράπονα του παρελθόντος του Τραμπ, δεν θα γίνουν ποτέ ξανά πλειοψηφία", προσθέτει το άρθρο.

Η Wall Street Journal κατηγόρησε τον Τραμπ για την απώλεια της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στις επαναληπτικές εκλογές της Τζόρτζια αφού "με τους διαρκείς ισχυρισμούς του για εκλογική νοθεία ώθησε πολλούς ψηφοφόρους του κόμματος να μείνουν σπίτι τους".